Ta hand om barnens leksaker när du flyttar

Att flytta innebär alltid mycket jobb, särskilt för den som har barn. Det är mycket jobb, men det är också mycket känslor som ska hanteras. Oftast både glada känslor inför det nya boendet, men också en nostalgisk lätt sorg av att lämna det gamla och de minnen som bor där.

För att underlätta den här processen kommer du ha stor nytta av god planering. Ta gärna in hjälp också om du har råd. Om du till exempel anlitar en bra flyttfirma i norrtälje blir du av med mycket av det tunga arbetet och kan fokusera på det roliga. Du kan inreda och möblera medan din flyttfirma i Norrtälje bär och packar. Om du också har en plan för hur du ska göra med barnens leksaker när ni flyttar kommer det bli lättare för dem. Det minskar dessutom den stress du själv kommer uppleva under flytten.

Ha favoritleksakerna lätt åtkomliga

När ni är installerade i ett nytt boende är ingenting klart. Saker finns nedpackade i lådor och möblerna står huller om buller. För ett litet barn kommer det kännas konstigt att behöva somna på ett okänt ställe. I det fallet kan en favoritleksak, nalle eller snuttefilt bidra med väldigt mycket trygghet. Så se till att inte packa ner den längst ner i en slumpvis vald flyttkartong. Om ni ser till att barnen har några av leksakerna direkt tillgängliga kan de också hållas sysselsatta medan ni jobbar, vilket också är skönt.

Packa leksakerna smart

Leksaker är olika stora, tillverkade av olika material och därigenom olika hållbara. Det behöver du ta hänsyn till när du packar. Om dina barn till exempel har många ihopbyggda legomodeller är risken stor att de går sönder och att bitarna blandas ihop om de bara läggs i en låda. De är på många sätt mer känsliga än dina kristallglas och behöver förpackas individuellt. Barnens gosedjur är däremot mjuka, lätta och tåliga vilket gör att de fungerar utmärkt som utfyllnadspackning med annat känsligt gods.

Involvera barnen i flytten

Barn mår generellt bra av att ta ansvar och vara delaktiga även i saker som kan vara jobbiga. Var inte rädd för att låta dem hjälpa till att packa, bära och packa upp. Precis som för vuxna gör ett visst umbärande under flytten att barnen kommer uppleva det som mer positivt att komma i ordning, istället för att bara sakna sitt gamla rum.

En flytt kan också bli ett bra tillfälle att låta barnen rensa bland sina leksaker och slänga det som inte längre är roligt att leka med. När de ser hur mycket de har och behöver vara med och jobba kan det bli det som gör att de faktiskt blir beredda att göra sig av med en del.

zerif-lite