Leksaker från förr i tiden

Förr i tiden lektes det med något annorlunda leksaker om man jämför med dagens färgglada plastleksaker som ofta både låter och rör på sig på egen hand. Barn förr i tiden hade dock inte tråkigare med sina leksaker. Tvärtom hade de fantastiskt roligt med uppfinningsrika och välgjorda leksaker.

En av de klassiska leksaker som det lektes hej vilt med förr i tiden var Slinky, en sorts spiral som också kallas för trappfjäder. Slinky kunde vandra nedför trappor och var omåttligt populär i all sin enkelhet. Jojo som man kunde göra tricks med var en annan leksak som barn älskade.

En leksak med tidigt ursprung som är populär ännu idag är leksaksspisen. Idag kommer den dock ofta i ett stort set med kök.

Att samla på spelkulor att spela med på skolgården och riktigt gamla, detaljrika leksaksbilar var också populärt att leka med. För att inte tala om de dockhus som fanns. De hade flera rum med fina utskick som barn inredde med möbler och lampor med riktigt ljus i. Det fanns riktigt många, kvalitativa leksaker så det fanns knappast någon brist på roliga och kreativa leksaker för barnen.

zerif-lite