Födelsedagslekar

Att fira en födelsedag kan i vuxen ålder kännas mer som en börda än något kul. Men för barn är det ett fantastiskt tillfälle att samla ihop sina vänner och leka roliga lekar. Ännu bättre om ens färgglada presenter innehåller nya leksaker att använda. Föräldrar som vill spara tid kan köpa godis online enkelt via mobilen och bjuda på i en fiskedamm. Stora ballonger kan bli perfekta gömställen. Bara fantasin sätter gränser.

Vad ska man då leka på ett kalas? Vanliga lekar så som kurragömma och kull är utmärkta lekar för kalaset. En variant av kurragömma som kallas sardiner eller sardinburken kan också vara kul. Då kan man låta födelsedagsbarnet gå och gömma sig och så får resten av kalasbarnen leta efter sin kompis, tills det bara är en kvar som letar.

Det finns dock mer avancerade lekar som fungerar extra bra på just kalas. Har kalaset pirattema finns det få lekar som slår en ordentlig skattjakt! Skattjakt är ett väldigt bra sätt för vuxna att delta i leken, antingen bara genom förberedelserna – men varför inte klä ut sig till kapten Svartskägg och vakta godisskatten? Finns det flera vuxna på kalaset kan flera pirater stå i skattletarnas väg. Finns möjligheten att använda leksakssvärd så varför inte låta barnen vinna över piraterna på vägen?

Skattjakter funkar bra utomhus, men en populär inomhuslek som känns extra festlig är dansstopp! Här behövs det inte mycket mer än ett golv och bra musik som får igång barnen. Hela havet stormar är en annan variant på leken, men då krävs det stolar. Oavsett så kommer musiken få igång stämningen och finns det ballonger, serpentiner, glitter och annat pynt på dansgolvet kommer barnen få ett kalas som de sent kommer att glömma!

zerif-lite