Kortlek och brädspel – de ultimata leksakerna för vuxna

Det finns en liten sak som är mer populär än andra när det kommer till leksaker för vuxna. Det är såklart kortleken som åsyftas. De flesta i Sverige har en kortlek någonstans och vissa använder den riktigt flitigt.

Som barn spelar man ofta Svarte Petter eller Finns i sjön. Ju äldre man blir, och ju mer hjärnan utvecklas, desto fler kortspel finns det dock att välja mellan. Kluriga kortspel där man verkligen får tänka till och använda sig av taktiker, det är den perfekta leken för vuxna det.

Oavsett om man spelar för nöjet eller tävlingens skull är det roligt att spela kort. Man kan spela kortspel såsom Sjuan, Poker, Black Jack eller Plump med en kortlek. Eller varför inte köpa ett kortspel såsom klassiska Uno där alla åldrar kan vara med och spela?

Brädspel i överflöd

Även brädspel är något som ofta spelas i de svenska hemmen. Schack och Fia med knuff är två klassiska spel som spelas av vuxna. De är riktigt roliga och man får verkligen tänka till för att kunna vinna över sin motståndare. Vem säger att lek måste innebära att man springer runt. Att sitta ner och spela spel är minst lika roligt för vuxna som för barn.

zerif-lite