Uppmuntra ditt barn att tjäna egna pengar

Det finns få saker som är så roliga som att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Vill du att ditt barn ska få känna samhörighet med sina kamrater och samtidigt lära sig pengars värde? Då kan det vara en god idé att föreslå att hans/hennes klass samlar ihop pengar till en rolig resa eller nya leksaker till klassrummet.

Att komma nära sina klasskamrater är viktigt, och att tjäna gemensamma pengar till klassen kan vara ett ypperligt tillfälle att stärka samhörigheten. Särskilt i dessa pandemitider, då barn inte kunnat umgås i varandras hem på samma sätt som tidigare, har skolan blivit en oas där barnen kunnat leka som vanligt. Att ha leksaker och barnböcker i klassrummet har således blivit viktigare än någonsin tidigare, men många skolor har fortfarande dåligt med resurser och måste använda hela sin budget till lärarlöner och läroböcker. Det finns dock lösningar på problemet, och du som är förälder kan med fördel föreslå att barnen ska tjäna ihop pengar till klassens leksaker. Att sälja blommor, ljus, kaffe eller saffran är något som de flesta barn gillar, och den här typen av varor brukar gå åt som smör i solsken.

Tjäna pengar till leksaker eller en klassresa

När ditt barn och hans/hennes klass väl börjat tjäna egna pengar så kommer de snart märka hur inspirerande det är att bidra till sin egen utveckling. Leksaker har en tendens att öka barns kunskaper om alltifrån djur och natur till bilmärken och konst. Med rätt sorts sällskapsspel i klassrummet får barnen dessutom chansen att träna upp minnesförmågan. Tjänar barnen ihop en rejäl summa så kan pengarna till och med räcka till en gemensam resa. Har ni inte fått nog av allt lekande så kan ni satsa på en tripp till Leksand Sommarland eller Leos Lekland i utkanten av Karlstad. Eller varför inte hälsa på i Lustiga Landet utanför Örebro? Här hittar ni labyrinter, hinderbanor och en uppsjö av spännande lekstationer som kommer glädja såväl barnen som alla föräldrar som vågar följa med.

zerif-lite