Leksaker för större barn

För barn som är större än spädbarn finns det ett stort utbud av leksaker. För barn mellan ett till två år passar det perfekt att erbjuda de färgglada leksaker som överraskar dem med ljud och verkligen stimulerar deras sinnen genom olika material.

En plocklåda där olika klossar ska hitta rätt hål är en bra leksak för motoriken. Det är även nu du kan introducera leksaker såsom bultbräda och bilar. Just bilar är en leksak som nästan alla barn älskar att leka med. Med bilar får de utlopp för sin inlevelseförmåga och de kan köra runt i nästan hela hemmet med sin bil, helt outtröttliga.

Dockor och kreativ lek alltid lika populärt

Även dockor uppskattas mycket av barn i alla åldrar och kan introduceras redan till små barn. Medans mindre barn gillar mjuka dockor gillar något äldre barn allt från hårda dockor till Barbiedockor. Till dockor finns det en uppsjö av produkter att köpa till. Det kan vara allt från klädombyten till dockhus, dockvagnar och dockors egna leksaker.

För barn som är tre till fyra år gamla som ska öva sin motorik kan du köpa hem pyssel i form av ritblock och pennor. Då får de dessutom utlopp för sin kreativa sida. För något större barn kan du även kombinera lim, saxar och annat som hör pyssel till. Även pärlor och pärlplattor är en mycket uppskattad leksak.

Generellt finns det inga leksaker som inte passar större barn. Allt handlar om att anpassa leksakerna efter hur utvecklat just ditt barn är och vilken typ av stimulation hen kräver. Vissa barn vill ha diadem, smycken och en kostymlåda medan andra vill leka med dinosaurier och radiostyrda bilar.

Glöm inte uteleken

För barn som ännu inte har börjat skolan är utelek perfekt. Om de går på dagis kommer de få en del av detta under dagen men även under kvällen och på helgerna behövs utelek. Med frisk luft och en chans att springa av sig den sista energin kommer ditt barn att sova extra gott inför natten.

Se därför till att köpa hem leksaker som får ditt barn att på eget förslag vilja gå ut och leka. Det kan vara leksaker i form av vattenspridare, studsmatta, fotboll, hink och spade eller gungor. Det viktiga är att barnen uppskattar uteleken. Genom att erbjuda ett par leksaker att börja leken med kan de ofta på egen hand fortsätta med att aktivera sig i trädgården.

Öva på siffror och bokstäver

För barn som ännu inte uppnått skolålder är det perfekt att börja förbereda sig inför skolan genom lärorik lek. Köp hem siffermattor, böcker och en mjuk kalender där de kan lära sig veckodagar, månader och datum. Böcker där de får lära sig räkna och skriva bokstäver är också perfekt.

zerif-lite