Lekar utan leksaker för alla

Leksaker i all ära men man får inte glömma bort att det roliga är att just leka. Och leka, det kan man göra även utan leksaker. Det finns riktigt många lekar att välja mellan där man kan leka med sina barn. Ju fler leksaker som köps ju mer glömmer man bort de leksaksfria lekarna som inte kräver något annat än två eller flera personer.

De flesta har till exempel säkert lekt kurragömma som barn. Det är en lek som de flesta barn skulle uppskatta att leka med sina föräldrar. Det är en perfekt aktivitet för dagen, speciellt om ni har en trädgård eller ett hus med många gömställen.

Lek charader ihop

En annan rolig lek är charader, då kan barn och vuxna skratta ihop. Ni spelar enkelt charader genom att skriva ner olika djur eller föremål på lappar och lägga dessa i en låda. Sedan får ni turas om att dra en lapp från lådan och sedan härma det som står på lappen. Sedan gäller det för de andra att gissa vad det är som härmas.

Ni kan även göra spännande lekar för barn. Vad sägs om att gå runt på en spökjakt? Beroende på barnens ålder kan ni gå på en spökjakt under såväl dag- som kvällstid.

Stafett för alla åldrar

Det finns dock något som är extra roligt när man leker tillsammans över olika åldrar, nämligen stafetter. Då kan alla bidra med vad de kan och sedan får ni räkna poäng ihop. Det finns mängder av roliga stafetter att arrangera. Man kan springa med en potatis på en sked i munnen, med en gurka mellan benen, hoppa i sopsäckar eller varför inte fiska upp ett äpple från en hink fylld med vatten? Alla lekar är lika roliga för vuxna som för barn och skapar en massa glädje.

zerif-lite