Att leka i olika miljöer

De allra flesta barn har inga problem med att fantisera ihop sina egna miljöer. Oavsett om soffan blir ett piratskepp eller kontorsstolen en rymdraket så går det ganska lätt för dem att träda in och ut ur olika miljöer och platser. För den lekande vuxna kan det vara lite svårare. Nedan kommer tips på miljöer som är lätta att leka.

Skapa miljöer med små medel

Vuxna behöver ofta något att hänga upp miljön på i större utsträckning än vad barnet behöver. Det finns förstås roliga medelvägar. Om ni exempelvis vill leka postkontor kan ni beställa lite roligt material från Fröbergs för att komma i rätt stämning. Dessutom kan ni när ni leker postkontor också skapa egna vykort som ni sedan kan posta på riktigt.

Andra miljöer som också är lätta att förvandla är exempelvis att låtsas att kojan i vardagsrummet egentligen är ert tält mitt i djungeln. Det kan ni åstadkomma lätt genom att välja några passande bakgrundsljud, kanske använda er av grönt crepepapper framför en lampa eller ställa en växt på golvet.

En annan tacksam miljö som många barn tycker om att leka i är att leka skola. Det kan ni enkelt göra genom att ta fram böcker, block och pennor. Leken blir oftast ännu roligare om barnet får vara lärare och den vuxna vara elev. Det är också ett roligt sätt att testa varandras kunskaper på.

zerif-lite