Allt om leksaker

Leksaksmarknaden växer ständigt. Det finns tusentals och åter tusentals roliga, färgglada och kluriga leksaker att välja mellan. Gemensamt är att de skapar glädje för såväl stora som små när de används. De bjuder in i lekens och den ohämmade fantasins värld där allt är möjligt. Leksaker är helt enkelt verktyg för såväl fantasi, kreativitet, utveckling och drömmar.

Fysisk lek byts ut mot virtuell lek

Det finns mängder med leksaker av hög kvalité. Vissa är tillverkade för det enkla nöjet av lek medan andra har syften såsom att lära barn räkna. Det viktigaste är dock inte exakt vilka leksaker det är som används i leken. Det viktigaste är att de används. Idag väljer allt fler barn bort traditionella leksaker för att istället använda de digitala leksaker som finns i form av surfplattor och spelkonsoler. De leker helt enkelt virtuellt snarare än fysiskt.

Det är viktigt att som förälder uppmuntra barn i alla åldrar att leka med leksaker så att de utvecklar alla sina sinnen, sin kreativitet och sin inlevelseförmåga.

Köpt nytt eller begagnat

Att få tag i leksaker är enkelt, de finns nämligen lite överallt. Om du vill köpa nytillverkade leksaker kan du använda dig av de butiker i centrum som säljer leksaker. Det finns även många webbshoppar på internet som säljer leksaker.

<p>Om du vill främja miljön kan du istället välja att köpa begagnade leksaker. Det finns möjlighet att köpa leksaker på loppisar, i andrahandsbutiker och på nätet där privatpersoner säljer leksaker. Genom att köpa i andra hand ger du leksaker nytt liv.

För att du ska kunna känna dig säker på att de leksaker du köper är säkra för dig och dina barn ska du köpa leksaker som är testade och certifierade enligt EU-standard. Då vet du att dina barn kan leka tryggt.

Välj rätt sorts leksaker för ditt barn

Det finns ett riktigt stort urval av leksaker oavsett vilken leksaksbutik du går in i. Det samma gäller för leksaker i webbshoppar. Att välja rätt sorts leksaker för ditt barn kan tyckas svårt, så vad är egentligen bäst att köpa?

Ett bra tips är att blanda olika sorters leksaker med varandra så att barn får testa olika sorters lek. Det är bra att skaffa såväl leksaker som lockar fram barns kreativa sida som pedagogiska leksaker som gör att de utvecklar alla sina förmågor. Dessutom får du inte glömma att skaffa utomhusleksaker. För att barn ska få frisk luft och motion är det bra att de leker utomhus så mycket som möjligt. Detta kan uppmuntras med sportleksaker såsom bandyklubbor och bollar i alla storlekar.

Kom ihåg att du som förälder kan styra över ditt barns lek och genom rätt leksaker se till att de inte får en ensidig lek.

zerif-lite