Leksaker för det första året

Riktigt små barn behöver inga leksaker, istället duger ett gosedjur och en snuttefilt att använda. Så snart spädbarn har blivit några månader gamla finns det dock ett behov av sysselsättning för att de ska stimuleras under dagarna. Att köpa hem några enkla leksaker är bra för såväl dig som förälder som för ditt barn.

Ditt barn får enkel underhållning medan du som förälder får en paus för att ordna med saker i hemmet under tiden. Det kan dock vara svårt att slita sig från barnets lek, för vad är egentligen gulligare att titta på en ett spädbarns lek?

Färgglada och säkra leksaker

Det som är bra att köpa hem till små barn som inte ännu har fyllt ett år varierar såklart beroende på hur många månader barnet är. Det första året sker utvecklingen i en rasande fart varav olika leksaker behövs.

De första månaderna är en skallra intressant då det stimulerar barnens hörsel. Även en tuggleksak eller bitring är bra. Den kan barnen bita på och det är extra lämpligt när de första tänderna kommer för att stimulera tandköttet.

Små gosedjur är såklart den perfekta leksaken. Barnet får en leksak att knyta an till, och dessutom en mjuk sådan som skänker trygghet till barnet.

Andra stimulerande leksaker är färgglada babygym och gåstolar. Något de flesta föräldrar köper hem är även en speldosa att hänga över sängen. Den ger lugnande ljud när det är dags att sova och är dessutom kul att titta på för barn när de ligger i sängen.

zerif-lite