Få råd med fler leksaker

Att leksaker är mycket kostsamt kan knappast ha undgått någon förälder. Detta faktum gör det inte alltid lätt att få råd med födelsedagspresenter, julklappar med mera till barnen. När högtider och viktiga dagar närmar sig är det därför lätt att få ångest; hur ska du kunna möta barnens önskemål om presenter? Svaret finns dock ofta närmare än du tror: genom att sälja guld får du snabbt ihop pengar till det du vill köpa.

Gå på guldjakt därhemma

Det kan ofta ligga diverse smycken och liknande i lådorna som faktiskt inte använts på många år – och säkerligen inte kommer användas igen. Börja med att leta runt i nattduksbordet eller i garderoberna; kanske har du en särskild plats i hemmet där du brukar förvara värdesaker. Genom att sälja det guld du inte längre vill ha kan du istället konvertera det till pengar som går att använda till annat – leksaker, till exempel. Tänk att kunna överraska barnen med det där stora legobygget de aldrig trodde de skulle få, eller något annat roligt. Kanske har det dessutom blivit läge att skaffa en doppresent till en liten släkting?

Sälj gamla leksaker

Ett ytterligare sätt, kanske som komplement till att sälja guld, att få ihop pengar till leksaker är att sälja gamla prylar som inte används. Barnen har säkerligen en mängd leksaker som de inte längre leker med, men som ändå är i så gott skick att de kan säljas. Prova exempelvis med att anordna en loppis, antingen på egen hand eller tillsammans med grannarna: en så kallad kvartersloppis. Här handlar det verkligen om “många bäckar små”, där en mängd småprylar tillsammans utgör en betydande intäkt. Samtidigt är det roligt att engagera barnen i ett sådant event, som då får lära sig värdet av pengar.

Undersök begagnatmarknaden

Kanske behöver du själv inte köpa precis allting nytt? Se om du kan hitta intressanta varor som begagnat; exempelvis Lego-set och liknande. För det ändamålet finns Tradera, Blocket med flera där du kan göra riktiga fynd som endast kostar en bråkdel av priset du skulle betala för en helt ny vara.

Det som ger allra mest är dock förstås att sälja ditt gamla guld; det är det effektivaste sättet att snabbt få ut en bra slant.

zerif-lite